Ιστορία

Η σύλληψη της ιδέας για την ίδρυση της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς έγινε στο μπαρ του ξενοδοχείου Χίλτον μετά από την υπογραφή μιας αγοραπωλησίας ενός δεξαμενόπλοιου του Νιάρχου.

Η ακριβής ημέρα έχει ξεχασθεί αλλά θα πρέπει να ήταν ένα απόγευμα του Μαΐου του 1966.

Ο Κώστας Ξένος (εκπροσωπώντας τον πωλητή), ο Μακάριος Σκούφαλος και ο Νίκος Ιωαννίδης (οι αγοραστές), ο Νίκος Κοτζιάς (ο μεσίτης) και ο Albert White (διευθυντής του AΒS) δεσμεύτηκαν υπογράφοντας στο πίσω μέρος ενός καταλόγου του Μπαρ.

Το Σεπτέμβριο του 1967 εγκρίνεται το καταστατικό της Λέσχης και ένα χρόνο αργότερα, μετά από σκληρή δουλειά μιας ομάδας μελών και με τη συνδρομή της Citibank και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, στις 29 Ιανουαρίου του 1968 ξεκίνησε η λειτουργία της Ναυτιλιακή Λέσχης.

Στην συνέχεια με τη βοήθεια Τραπεζιτών, Διακοσμητών και Επιπλοποιών, και ειδικών για την οργάνωση εστιατορίων, στις 26 Φεβρουαρίου του 1969 ανοίγει επίσημα το εντευκτήριο της Λέσχης με μια μεγάλη δεξίωση στους δυο τελευταίους ορόφους του Μεγάρου της Ακτής Μιαούλη 51.

Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα, το 1992, και με την συνεισφορά των μελών της, έγινε ανακαίνιση των χωρών υποδοχής, του σαλονιού και του μπαρ, και το εστιατόριο μεγάλωσε με την προσθήκη του ενάτου ορόφου, με πανοραμική θέα σε όλο το λιμάνι.

Σήμερα η Ναυτιλιακή Λέσχη παρέχει στην Ναυτιλιακή Κοινότητα καθημερινά στιγμές ηρεμίας και επαγγελματικής δραστηριότητας.