Γεύμα εργασίας με επίτιμους καλεσμένους ομιλητές τους Δρ. Θάνος Ντόκος και Αθανάσιος Έλλις

Πειραιάς 11 Δεκεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου

 

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά ενδυναμώνει τον ρόλο της ως Κέντρο Ενημέρωσης για τα Μέλη της.

 

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα από τα καθιερωμένα Γεύματα Εργασίας στα οποία και αναλύονται θέματα της επικαιρότητας, αυτή την φορά υπό τον γενικό τίτλο: “Γεωπολιτικές Εξελίξεις: Κίνδυνοι & Ευκαιρίες”, φέρνοντας δύο ιδιαίτερα σημαντικούς ομιλητές σε εποικοδομητικό διάλογο με τα Μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης.

Τον Δρ. Θάνο Ντόκο, Αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Πρωθυπουργού και Διδάκτορα Διεθνών και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Cambridge, που ανέλυσε το πολύ κρίσιμο θέμα των Εντάσεων στο Αιγαίο και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και Προοπτικές και τον κ. Αθανάσιο Έλλις Διπλωματικό Αναλυτή και Αρθρογράφο της ημερήσιας εφημερίδας “Η Καθημερινή” που διαφώτισε το ακροατήριο για τις εξελίξεις στην Αμερικανική Πολιτική.

Ο Δρ. Ντόκος ενημέρωσε τα Μέλη και η ομιλία του είχε τίτλο «Προκλήσεις και επιλογές για την Ελλάδα σε ένα επιδεινούμενο περιβάλλον ασφαλείας». Έδωσε έμφαση στον σοβαρότατο βαθμό έντασης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας που θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο για τα δύο κράτη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης αναφέρθηκε στην συνεχιζόμενη διαφωνία ακόμη και σε μικρά συνοριακά προβλήματα στην ακτογραμμή που αποτελούν σημείο συνεχούς έντασης.

Ο κος Έλλις ενημέρωσε τα Μέλη και η ομιλία του είχε τίτλο «Η εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α. επί Trump και οι επερχόμενες Προεδρικές εκλογές»

Τα Μέλη είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα στους δύο διακεκριμένους ομιλητές και να εμβαθύνουν στα θέματα τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, παρακαλώ καλέστε τον κο Σαλαπασίδη Ευριπίδη, Διευθυντή της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, στο: 210 42 93 606 ή στείλτε email στο: esalapasidis@marine-club.gr  ή επισκεφτείτε το site μας: www.marine-club.gr

 

Ακολουθούν φωτογραφίες

 

 

Η Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά κα Ειρήνη Στ. Νταϊφά καλωσορίζει τους εκλεκτούς ομιλητές μας.

 

 

Οι ομιλητές στο βήμα της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, ο Δρ. Θάνος Ντόκος αριστερά & ο  κ. Αθανάσιος Έλλις δεξιά