ΝΛΠ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/05/2024

            

                                                                                                     Πειραιάς, 23 Μαΐου 2024 

Δελτίο Τύπου 

Την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας και συζήτηση για την σημασία των Ευρωπαϊκών Εκλογών για την Ελληνική Ναυτιλία με κεντρικό εισηγητή τον αξιότιμο πρ. Επίτροπο Ε.Ε. κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο μαζί με την παρουσία υποψήφιων Ευρωβουλευτών όλων των Κομμάτων.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κύριος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος αφού ευχαρίστησε τους επίσημους καλεσμένους και τα Μέλη για την παρουσία τους, με αφορμή την πρόσφατη απώλεια των Ναυτιλιακών δημοσιογράφων Ηλία Καλαποθαράκου, Λίζας Μαρέλου και Σέργιου Τράμπα και αναφερόμενος στην ποιοτική προσφορά εν συνόλω του Ναυτιλιακού Δημοσιογραφικού κόσμου κράτησε ενός λεπτού σιγή εις την Μνήμη τους. 

Μεταξύ άλλων θεμάτων ο κύριος Επίτροπος ανέδειξε τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδος και τον σημαντικό της ρόλο στην Ευρώπη καθώς και την ανάγκη δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Ναυτιλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνέχεια το μέλος ΔΣ της ΝΛΠ και Προέδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Τραπεζικών κύριος Γιώργος Ξηραδακης παρουσίασε τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές οι οποίοι έγιναν δεκτοί με θέρμη από τους παρευρισκόμενους προκαλώντας στη συνέχεια έναν εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών με θέματα επικαιρότητας που αφορούν την Ελλάδα, τις προκλήσεις των επερχόμενων Ευρωεκλογών και το σημαντικό ρόλο της Ναυτιλίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία και ανώτατοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οι  υποψήφιοι Ευρωβουλευτές κομμάτων, με αλφαβητική σειρά, η κα Αρχοντίδου Βανέσα, ο κ. Κόκκαλης Πέτρος, ο κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο κύριος Λοβέρδος Ανδρέας, η κα Μελέτη Ελεονώρα, ο κ. Μουρούτης Γεώργιος και η κα Χριστοπούλου Νιόβη οι οποίοι ήταν προσωπικοί προσκεκλημένοι από τα εκλεκτά μας Μέλη.

Στο κάλεσμα της αλληλοδικτύωσης των μελών και της στήριξης τους στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, παρευρέθηκαν και οι 4 εκλεκτοί Χορηγοί της εκδήλωσης κατ’ αλφαβητική σειρά:

Ο κ. Κωστής Φραγκούλης, CEO της Franman και Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά

ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος Διευθύνων Σύμβουλος της Eastern Mediterranean Maritime limited.

Ο κ. Νίκος Γκιουζελάκης, CEO της εταιρείας Triton Marine S.A. ,part of Howden

και η εταιρεία Tsakos Group, η οποία υπήρξε διπλά Χορηγός αφού μας προσέφερε και το καινούργιο φυσικό μεταλλικό νερό ARRENA, έμπνευση και δημιούργημα του Καπτά Παναγιώτη Τσάκου το οποίο και παρουσιάστηκε από τον Προέδρο της ΝΛΠ κ. Γιώργο Αλεξανδράτο.

Η εκδήλωση έλαβε τέλος με την απονομή αναμνηστικής τιμητικής πλακέτας στον επίτιμο προσκεκλημένο ομιλητή αξιότιμο πρ. Επίτροπο Ε.Ε. και Βουλευτή Ν.Δ. κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Κλείνοντας τα Μέλη προσκλήθηκαν στην επόμενη εκδήλωση της ΝΛΠ, την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 και ώρα 13.30 με το επίκαιρο θέμα“Εξακολουθούν να αποτελούν τα Βαλκάνια την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης; ; Εξευρωπαϊσμός και εκκοσμίκευση” μία πρωτοβουλία του Μέλους του ΔΣ της ΝΛΠ κυρίου Ευάγγελου Μαρινάκη με προσκεκλημένους ομιλητές τους κυρίους Αλέξανδρο Μαλλιά, Γιώργο Χρηστίδη, Δρ.Χρήστο Τεάζη και συντονιστή τον Γιάννη Χαραλαμπίδη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, σας ευχαριστεί πολύ για την συνεχή στήριξη σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες, παρακαλώ καλέστε τον κύριο Σαλαπασίδη Ευριπίδη, Διευθυντή της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, στο: 210 42 93 606 ή στείλτε email στο: esalapasidis@marine-club.gr  ή επισκεφτείτε το website μας: www.marine-club.gr.

        

Από αριστερά, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κύριος Μουρούτης Γεώργιος, ο αρχηγός κόμματος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κύριος Πέτρος Κόκκαλης, το Μέλος του ΔΣ της ΝΛΠ και συντονιστής της εκδήλωσης κύριος Γεώργιος Ξηραδάκης, ο αρχηγός κόμματος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κύριος Ανδρέας Λοβέρδος, η υποψήφια Ευρωβουλευτής κυρία Βανέσα Αρχοντίδου, ο επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής και αξιότιμος πρ. Επίτροπος Ε.Ε. και Βουλευτής Ν.Δ. κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος της ΝΛΠ κύριος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος και ο κύριος κ. Νίκος Γκιουζελάκης, CEO της εταιρείας Triton Marine S.A. part of Howden.

Άποψη του επίσημου τραπεζιού, από αριστέρα, ο κύριος Γεώργιος Ξηραδάκης, Συντονιστής της εκδήλωσης, Μέλος του ΔΣ της ΝΛΠ και Πρόεδρος της XRTC, ο κύριος Νίκος Γκιουζελάκης, CEO της εταιρείας Triton Marine S.A., part of Howden, ο κύριος Θανάσης Μαρτίνος Διευθύνων Σύμβουλος της Eastern Mediterranean Maritime limited, ο επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής και αξιότιμος πρ. Επίτροπος Ε.Ε. και Βουλευτής Ν.Δ. κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο κύριος Κωστής Φραγκούλης, CEO της Franman και Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά και ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κύριος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος

Το Μέλος τους ΔΣ της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, Προέδρος της Ένωσης Ναυτιλιακών Τραπεζικών, κύριος Γεώργιος Ξηραδάκης και Συντονιστής της εκδήλωσης έκανε την παρουσίαση των εκλεκτών καλεσμένων.

Ο επίτιμος προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης με Θέμα: η σημασία των Ευρωπαϊκών Εκλογών για την Ελληνική Ναυτιλία και αξιότιμος πρ. Επίτροπος Ε.Ε. και Βουλευτής Ν.Δ. κύριος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Άποψη του επίσημου τραπεζιού της εκδήλωσης με τον κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο στο βήμα.

Ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς κύριος Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος παραδίδει τιμητική πλακέτα στον επίτιμο προσκεκλημένο ομιλητή κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ακολουθούν φωτογραφίες των υποψηφίων Ευρωβουλευτών κατά την διάρκεια της ομιλίας τους από το βήμα της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς.

Η κυρία Ελεωνόρα Μελέτη

Ο κύριος Μουρούτης Γεώργιος

Ο κύριος Πέτρος Κόκκαλης

Ο κύριος Παναγιώτης Κουρουμπλής

Η κυρία Βανέσα Αρχοντίδου

Ο κύριος Ανδρέας Λοβέρδος

Η κυρία Νιόβη Χριστοπούλου

ΝΛΠ – SAVE THE DATE ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

            

        

ΝΛΠ – ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2024

ΝΛΠ- SAVE THE DATE ΓΕΥΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ. ΔΟΜΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΝΛΠ 21/02/2024

ΝΛΠ- Πρόσκληση εγκαινίων έκθεσης ζωγραφικής κ. Καρδιακού Ιωάννας στην ΝΛΠ, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 στις 16.30

PMC PAINTING EXHIBITION 22.02.24 – INVITATION

ΝΛΠ-Ενημέρωση Μελών για την 6η Ομαδική Αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ” την Τετάρτη 17/01/2024, 9:30-13:00

ΝΛΠ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΤΙ 20/12/23

ΝΛΠ ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΣΠΥΡΟ ΚΑΠΡΑΛΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ